Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

A. Berglundille uusi FlexiROC T30 -poravaunu

A. Berglundille hankittiin uusi FlexiROC T30 -poravaunu pitkään palvelleen ROC D3RRC:n tilalle.

Local Customer story FlexiROC 2018

A. Berglundin FlexiROC T30
Kylmänä maaliskuisena torstaipäivänä A. Berglundin koneet jylisevät Karjaalla omakotitaloalueen infran maanrakennustöissä. Kanaaleja kaivetaan kahden kaivinkoneen voimin ja dumpperit hääräävät maansiirtotöissä. Uusi FlexiROC T30 -poravaunu odottelee, milloin maankuoren alta paljastuu kalliota ja on ryhdyttävä louhintatöihin. Kaivinkoneen puikoissa hymyilee iloisena toinen yhtiön omistajista, Anders Berglund.

A. Berglund on vuonna 1966 perustettu maanrakennusalan perheyritys. Yrityksen perusti Atle Berglund, ja nykyään ruorissa ovat pojat Anders ja Johan. Andersin mukaan pitkä historia on myös yrityksen valtti, ja kymmenien vuosien aikana on kertynyt vakaa ja uskollinen asiakaskunta. Yrityksen erityisosaamista ovat vaativat kokonaisurakat, joihin kuuluu koko ketju puunkaadosta louhintaan, kaivutöihin ja kuljetukseen. Valtaosa louhintatöistä tehdään osana omia urakoita. Poravaunuja on kaksi ja ne ovat molemmat Atlas Copcoja. ”Sen jälkeen kun ostimme ensimmäisen poravaunumme Atlas Copcolta 1990-luvun puolivälissä, emme ole harkinneetkaan muita merkkejä”, sanoo Anders.

"Sen jälkeen kun ostimme ensimmäisen poravaunumme Atlas Copcolta 1990-luvun puolivälissä, emme ole harkinneetkaan muita merkkejä."

Anders Berglund ,Toimitusjohtaja, A. Berglund

Ensivaikutelma uudesta poravaunusta

Uusin poravaunu, FlexiROC T30, on ollut käytössä vasta muutaman päivän, ja se hankittiin pitkään palvelleen ROC D3RRC -vaunun tilalle. Aisaparina on pienempi FlexiROC T15, ja aina työmaasta riippuu, kummalla vaunulla louhinnat tehdään.

Topi Grönroosin työsarkana ovat poraus ja panostus. Uusi poravaunu tuntuu hyvältä, ja erityiskiitosta saa GPS:n avulla toimiva automaattisuuntaus, joka auttaa koneen käyttäjää asettamaan puomin yhdellä napin painalluksella haluttuun kulmaan. Kauko-ohjaimen näytöltä voi tarkkailla muun muassa poratun reiän syvyyttä, suuntausta sekä porauspaineita. ”Lisäksi puomi tuntuu tukevammalta ja kasettiin mahtuu kolme tankoa kerrallaan”, listaa Topi vaunun hyviä puolia.
A. Berglund FlexiROC T30 kauko-ohjain
A. Berglundilla tehdään vaunujen perushuollot itse. FlexiROC T30 -poravaunussa suodattimet ovat helposti saatavilla, mikä on suuri helpotus vaunua huollettaessa. Porakoneessa on COP Care -huoltosopimus, joka käsittää kaikki porakoneen huollot. ”Vasara on niin tärkeä ja kallis osa poravaunua, että halusimme ottaa siihen huoltosopimuksen”, summaa Anders Berglund.