Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Kuusan Maansiirto hyödyntämään SmartROC:in hienouksia

Kuusan Maansiirrolla on isot odotukset uuden poravaunun polttoainetaloudellisuuden suhteen.

Local Customer story SmartROC T40 2018

Kuusan Maansiirron SmartROC T40
Kuusan Maansiirron uuden poravaunun hankinta sai alkusysäyksensä viime kesänä. Syksyn Maxpo-näyttelyssä asia eteni, kun toimitusjohtaja Markku Saksa vieraili porarin ja huoltomiehen kanssa Atlas Copcon osastolla ja kävi katsomassa poramestari Aki Rauhalan demoporausta oheiskohteessa. Porari Petri Häkkinen testaili vaunua, ja hänen mielipiteellään oli iso painoarvo laitehankinnassa. Eikä moitteen sanaa ole kuulunut myöskään vaunun käyttöönoton jälkeen. Erityisen vaikutuksen Kuusan Maansiirron delegaatioon tekivät SmartROC T40 -poravaunun selkeys ja huollettavuus. Letkuviidakko puuttuu ja kaikki tarpeellinen on helposti saatavilla.

Markku Saksalla on suuret odotukset SmartROC:in tehokkuuden ja alhaisen polttoaineenkulutuksen tarjoaman kokonaistaloudellisuuden suhteen. ”On todella merkittävä asia, jos saavutamme isoja polttoainesäästöjä jokaista porattua metriä kohti. Katsotaan mikä tilanne on, kun pääsemme sinuiksi laitteen kanssa ja pääsemme poraamaan puoli kilometriä päivässä”, toteaa Saksa.

"On todella merkittävä asia, jos saavutamme isoja polttoainesäästöjä jokaista porattua metriä kohti. "

Markku Saksa ,Toimitusjohtaja, Kuusan Maansiirto
SmartROC:illa porataan kahden tuuman kalustolla 83 mm:n reikää. Poratangoista parhaiksi on havaittu Epirocin T51-tangot ja terien suhteen etsitään optimaalista vaihtoehtoa kullekin työmaalle. Kokemus on osoittanut, että jokin kivi kuluttaa yhtä terää enemmän ja toisella kivellä kestää taas toinen terä paremmin.

Kuusan Maansiirron SmartROC T40 -poravaunussa on täysi ROC Care -huoltosopimus sekä COP Care -huoltosopimus porakoneessa. Huoltosopimuksella varmistetaan huollon toimivuus sekä toiminnan ennustettavuus, kun kaikki kustannukset ovat tiedossa lähimmäksi neljäksi vuodeksi. Huoltosopimukseen sisältyvä jatkotakuu on myös tärkeä kriteeri. ROC Care -huoltosopimuksen myötä asiakas saa käyttöönsä Certiq pro -tiedonkeruu- ja -seurantajärjestelmän, jonka avulla saadaan tarkkaa tietoa laitteen tuotantotiedoista, kuten poratuista metreistä, polttoaineenkulutuksesta, hälytyksistä sekä tulevista huolloista.

Markku Saksa on tyytyväinen SmartROC:in myötä saatuun perehdytykseen. Koneen kuljettaja on ollut Epirocilla perehdytyksessä päivän, ja Epirocin poramestari on viettänyt työmaalla useamman päivän. Markku Saksa pitää tärkeänä, että laitteen kaikki hienoudet saadaan hyödynnettyä: ”SmartROC T40 -poravaunu on tekninen ja kestää aikansa, ennen kuin sen käyttö rutinoituu. Ei riitä että vaunulla osataan porata, vaan kaikki ominaisuudet halutaan saada käyttöön”.