Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Teroituksella taloudellisuutta Vilppulan Kivijalosteelle

Vilppulan Kivijaloste urakoi Suomen satamissa ja tällä hetkellä käynnissä ovat Rauman sataman laajennustyöt. Epirocin äänivaimennetun SmartROC T40 -poravaunun ansiosta louhinta-aikaa vuorokaudessa on enemmän ja Grind Matic-teroituslaite aiheuttaa säästöä louhintakuluissa.

Finland Local SmartROC Customer story 2018

Vilppulan kivijaloste SmartROC
Rauman sataman laajennuksen kokonaislouhintamäärä on noin 6,2 hehtaaria. Urakka alkoi toukokuussa ja sen on määrä valmistua ensi vuoden syyskuun loppuun mennessä. Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen satamalaajennusprojekti Vilppulan Kivijalosteelle; Hangon satamassa ovat vielä viimeiset putkitustyöt meneillään ja sitä ennen yhtiö toteutti Kotkan sataman laajennuksen.

Äänenvaimennuksella lisää työaikaa

Louhintatöitä tehdään Epirocin äänivaimennetulla SmartROC T40 -poravaunulla, joka otettiin käyttöön viime vuoden alussa. ”Se on loistava paketti”, hehkuttaa porari Ari Parkkonen. Polttoaineen kokonaiskulutus on erittäin alhaisella tasolla, 0,38 litraa / porametri. GPS-reikänavigointilaitteen myötä reiät tulevat juuri haluttuun kohtaan ja suuntaan. Äänenvaimennuksen ansiosta poravaunu on todella hiljainen, ja sen vuoksi Ympäristökeskus on myöntänyt Vilppulan Kivijalosteelle kaksi tuntia lisäaikaa vuorokaudessa Rauman sataman louhintatöihin. Toimitusjohtaja Kari Mäkipään mukaan äänenvaimennuksesta koituu pelkästään hyötyjä: satama on tyytyväinen, asukkaat ovat tyytyväisiä ja porari on tyytyväinen, kun poratangon rikkoutumisen kuulee selvästi. Käytössä on Epirocin Powerbit T45 -porakalusto 70 mm:n terällä.

"Kokonaistaloudellisesti tästä tulee meille säästöä."

Kari Mäkipää ,toimitusjohtaja

Teroituslaitteella säästöä

Vilppulan kivijalosteen teroituslaite
Heinä–elokuun vaihteessa Vilppulan Kivijalosteen poravaunuun asennettiin Epirocin Grind Matic RH3 -teroituslaite. Ari Parkkosen ensikokemukset laitteesta kolmen viikon käytön jälkeen ovat myönteiset. Pääpiirteissään työ etenee niin, että yhdellä terällä porataan 50 metriä, jonka jälkeen se teroitetaan. Porametrejä kertyy päivässä keskimäärin 450. Teroitus sujuu kätevästi poraamisen lomassa, ja aikaa reunanastojen teroittamiseen kuluu parisen minuuttia. Teroituslaitteen ansiosta terä saadaan kulumisen jälkeen palautettua alkuperäiseen profiiliinsa ja tunkeutuvuus säilyy samana terän käyttöiän loppuun asti. Samalla terän käyttöikä kasvaa 50–100 metriä. ”Kokonaistaloudellisesti katsottuna tästä tulee meille säästöä”, tiiviistää Kari Mäkipää kokemuksensa teroituslaitteesta.