Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Epirocin porapaalutustuotteille Liikenneviraston käyttölupa

Epirocin porapaalujen kärkiosat - avartimet, avarrinsetit ja maakengät - ovat saaneet Liikenneviraston käyttöluvan. Lupa koskee Symmetrixin ja Elemexin V, C ja SE-mallia.

Liikennevirasto
Infra ry:n linjauksen mukaisesti tie- ja rautatietöissä käytettävillä porapaalujen kärkiosilla tulee olla Liikenneviraston myöntämä käyttölupa. Luvan saamiseksi tuotteiden oli läpäistävät tiukat puristustestit, joissa mitattiin käytön aikaista puristusta, sekä asennustestit, joissa mitattiin asennuksessa syntyvää kuormitusta.

"Lupa on osoitus Epirocin maanporaustuotteiden kestävyydestä ja luotettavuudesta sekä niiden soveltuvuudesta käyttökohteisiin", toteaa maanporaustuotteiden myyntipäällikkö Teemu Rehn.

"Lupa on osoitus Epirocin maanporaustuotteiden kestävyydestä ja luotettavuudesta sekä niiden soveltuvuudesta käyttökohteisiin."

Teemu Rehn ,Myyntipäällikkö
Ring bit load test
Maanporaustuotteita on valmistettu Tampereen Myllypurossa kohta 30 vuotta. Kaikessa porauksessa työn luonne on muuttunut vuosikymmenten kuluessa paljon. Erityisesti paalutusporauksessa, joka on vielä melko nuori ja kehittyvä ala, muutos on ollut tuntuva. Elementtipituudet ovat kasvaneet niin, että porausnopeudella ja terän kestävyydellä on entistä suurempi merkitys työmaalla.

Uuden G2-maanporausmalliston mukana Epirocille tullut C-malli on aina läpiporaava. Sen avulla säästetään kaluston vaihtamiseen mahdollisesti kuluva aika, jos porausta pitää jatkaa paalun alapuolelle. Porauksessa voidaan käyttää poisvedettävää tai pysyvää työputkea. Epirocin mallisto kattaa putkikoot 89 mm:stä 1,2 metriin.

Epirocin valikoimista löytyy uppoporakoneita 2–30 tuumaisina. "Epirocin uppoporakoneet ovat erittäin tehokkaita. Ennen maanporaukseen laitettiin firman huonoin porakone, mutta nyt on panostettava nopeuteen, jotta saadaan polttoainekustannukset pienemmiksi ja enemmän tehoja laitteista", kertoo Teemu Rehn.

Local 2018 News