Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Epiroc luopuu maanporauksen kulutustavaratuotelinjasta

Liiketoiminta myydään ruotsalaiselle sijoitusyhtiölle Mimir Invest AB:lle

Elemex casing drilling system
Epiroc myyy maanporauksen kulutustavaratuotelinjan. Liiketoiminta myydään ruotsalaiselle sijoitusyhtiölle Mimir Invest AB:lle. Tuotelinjaan kuuluvat isot uppoporakoneet sekä niihin littyvä porakalusto. Tuotteita valmistetaan Suomessa, Skotlannissa ja Yhdysvalloissa, ja ne kuuluvat Epirocin Porakalustodivisioonaan (RDT). Tuotteiden parissa työskentelee noin 40 työntekijää ja he siirtyvät tuotteiden mukana uuden yhtiön palvelukseen. Tuotelinjan liikevaihto vuonna 2018 oli noin 275 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Maanporauksen kulutustavara ei kuulu Epirocin strategisiin ydintuotteisiin ja olemme löytäneet niille paremman kodin", sanoo Epirocin liiketoimintajohtaja Helena Hedblom. "Uskomme, että liiketoiminnalla on hyvä tulevaisuus uuden omistajan huomassa".

Kauppa on tarkoitus saada päätökseen 1.9.2019 mennessä. Myyntihinta ei ole merkittävä Epirocin markkina-arvon kannalta eikä sitä ole julkistettu.

2019 Local Geotechnical drilling tools Press release