Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Epiroc on aloittanut varaosien 3D-tulostukseen liittyvän projektin

Innovaatiot ovat yksi Epirocin tärkeimmistä arvoista, ja yhtiö etsii jatkuvasti uusia mahdollisuuksia. Yksi lupaavista uusista teknologioista on 3D-tekniikka, jota voidaan käyttää tuotteiden mallintamiseen ja tulostamiseen. Sitä ei toistaiseksi juurikaan ole hyödynnetty rakennus- ja louhintatekniikassa. Tuotteiden nopeaan 3D-valmistukseen liittyy CAD-tietoon tai 3D-skannaustietoon perustuvien mallikappaleiden valmistus. Siihen käytetään erityistä laitetta, joka luo kerroksittaisen 3D-synteesin. Synteesi itsessään on jo valmis tuote, joka ei vaadi enää jatkokäsittelyä.

Rajattomat mahdollisuudet

“3D-teknologia avaa rajattomia mahdollisuuksia luoda monimutkaisia geometrisiä muotoja ja säilyttää varaosien korkeat laatuvaatimukset,” sanoo Anders Johansson.
“Teknologia ei ainoastaan avaa lisämahdollisuuksia monimutkaisten varaosien valmistukseen, vaan myös mahdollistaa digitaalisten mallien siirtämisen ympäri mailman minuuteissa ja niiden valmistuksen juuri siellä, missä niitä tarvitaan.”

Lyhyemmät toimitusajat

3D-tekniikka avaa mahdollisuuksia varaosien huomattavasti lyhyempiin toimitusaikoihin ja vastaavasti myös laitteiden korkeampiin käytettävyysaikoihin. 3D-tulostus optimoi varaosien toimitus- ja varastointiprosessin, ja tuottaa sen myötä asiakkaille lisäarvoa. “Tämän tekniikan myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme uusilla tavoilla ja samalla vähentämään toimintamme ympäristövaikutuksia ympäri mailman, mikä on korkealla yhtiömme prioriteettilistalla”, kertoo Anders Johansson.

Parts 2019 Local Press release