Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Epiroc Finland työnantajana

"Mainio paikka jos kaivosala on lähellä sydäntä"

Hei! Olen Sauli Rytkönen, neljännen vuoden opiskelija Aalto-yliopistosta. Pääaineenani on materiaalitiede ja -tekniikka. Työskentelin viime kesänä neljä kuukautta Epiroc Suomen yksikössä Vantaan Hakkilassa. Työnimikkeeni oli myyjä, mutta pääsin tekemään kesän aikana moninaisia hommia huoltotöistä asiakkaiden luona vierailuun.

 

Epiroc valmistaa erilaisia kaivos- ja louhintatekniikan laitteita, kuten poravaunuja, porateriä, uppoporakoneita ja kalliontuentalaitteita. Yhtiö on perustettu vuonna 2018, mutta sillä on pitkä ja asiantunteva historia entisessä Atlas Copcon louhintayksikössä, josta se on muodostunut.

Epirocilla työskentelee Suomessa 60 työntekijää, joista noin puolet Vantaalla. Vietin suurimman osan työajasta toimistolla laatien taulukoita ja vastaamalla asiakkaiden puheluihin. Pääsin myös vierailemaan Kittilän kaivoksella sekä Fagerstassa ja Örebrossa, joissa sijaitsee Epirocin tehtaita. Firmassa työskentelee myös moni muu vanha vuorimies, joten se on mainio paikka, jos kaivosala on lähellä sydäntä!

 

On hienoa huomata, kuinka syvälle toimintaan ehdin neljän kuukauden aikana pääsemään. Työ oli erittäin paljon itsestä riippuvaa, ja omalla asenteella sekä halukkuudella oli mahdollisuus vaikuttaa työtehtäviin. Mielestäni on tärkeää, että firma tukee työntekijöitään ja mahdollistaa urapolun syntymisen jo opiskeluvaiheessa. Minulla oli vielä viime vuonna hieman auki, mitä haluan lukea maisterivaiheessa, mutta viimeistään nyt on selvää, että tulen tulevaisuudessa opiskelemaan kaivosalaa. 

Finland 2019 News Local 2020