Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Boomer M20 – maailman ensimmäinen tunnelinporauslaite sisäänrakennetulla hydrauliikalla

Epirocin uuden Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen hydrauliikkajärjestelmä, anturit ja kaapelit ovat suojassa laitteen sisällä. Uusi konstruktio vähentää suunnittelemattomien tuotantokatkosten riskiä sekä maksimoi käytettävyyden ja suorituskyvyn vaativimmissakin olosuhteissa.

Boomer M20 Battery face drill rig, front view, underground mine, raised booms, wide angle

Hydrauliletkujen kulumiset ovat haastava osa maanalaisten töiden arkea. Putoilevat kivet ja hydrauliletkujen hankautuminen tunnelin lattiaa ja seiniä vasten kuluttavat letkuja ja aiheuttavat jatkuvan korjaustarpeen. Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen vankka rakenne ja puomien sisällä kulkevat letkut vähentävät letkurikoista johtuvia, suunnittelemattomia tuotantokatkoksia karuimmissakin olosuhteissa.

 

”Boomer M20 -tunnelinporauslaitetta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Se on syntynyt perusteellisten tutkimusten ja kenttätestien tuloksena. Boomer M20 on täydellinen valinta kaivosyhtiölle tai urakoitsijalle, joka haluaa saada kilpailuetua innovaatioista”, kertoo Epirocin tunnelinporauslaitteiden tuotepäällikkö Niklas Berggren.

 

Laitteen automatiikka, etäohjausominaisuudet sekä digitaaliset porakaaviot varmistavat poraustarkkuuden ja korkean suorituskyvyn. 

Turvallisempi työympäristö

Turvallisuus on ollut kulmakivenä Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen suunnittelussa. Laitteen ominaisuudet tekevät siitä turvallisen työympäristön operaattoreille.  

 

”Turvallisuus on ykkösprioriteettimme, ja olemme tehneet paljon työtä parantaaksemme operaattoreiden turvallisuutta entisestään tässä laitteessa”, sanoo Niklas Berggren.

 

Etäohjausominaisuuden avulla operaattori voi porata turvallisen välimatkan päästä riskialueista ja automaation avulla tuotanto voidaan pitää käynnissä myös vuoronvaihdon aikana.  

 

Monikäyttöisten ohjainten ansiosta operaattori voi jatkuvasti pitää katseensa työkohteessa. Hytti on rakennettu optimaalisen näkyvyyden varmistamiseksi, ja melua sekä tärinää vaimentavien materiaalien ansiosta melutaso on saatu 65 desibeliin. Turvallisten pulttaustyötasojen ansiosta operaattorin ei tarvitse työskennellä tukemattoman kallion alla. 

Lisävarusteena akkukäyttöinen ajo

Epiroc jatkaa työtä maanalaisten laitteiden sähköistämisen parissa, ja uuden Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen voi valita akkukäyttöiseen ajoon tarkoitetulla akselistolla. Akkukäyttöinen Boomer M20 tarjoaa lisäetua terveyttä, huoltoa, ilmanvaihtoa ja jäähdytystä koskien.

 

 ”Akkujen lataus on sisäänrakennettu laitteeseen eikä operaattorin tarvitse huolehtia siitä. Akku latautuu automaattisesti, kun laite on kytkettynä sähköverkkoon poraamisen aikana. Akun suuren kapasiteetin ansiosta Boomer M20 -tunnelinporauslaitteella on erittäin hyvä toimintasäde”, kertoo Niklas Berggren.

Tunnelinporausta uudesta perspektiivistä

Olemme halunneet todella tuoda esiin uutta innovaatiotamme ja kuvanneet laitteesta videon luonnonkauniissa ympäristössä. Videon keulakuvana on Epirocin pääjohtaja Helena Hedblom.

 

”Teemme tätä työtä, koska rakastamme perustavanlaatuisten ongelmien ratkaisemista. Saamme energiaa tarkastellessamme asioita uudesta näkökulmasta. Boomer M20 on hieno esimerkki siitä, miten innovaatioilla voidaan parantaa maailmaa”, sanoo Helena Hedblom.

 

Company news Boomer M20 Battery Local Boomer 2021