Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

March 16, 2021

Epiroc lanserer neste generasjons tunnelrigg til flere bruksområder

Boomer M20 – verdens første tunnelrigg med intern hydraulikk

 

Med beskyttet hydraulikk, sensorer og kabler er Epiroc’s nye Boomer M20 designet og bygget for å minimere uforutsette stopp og maksimere driftstid og ytelse under svært krevende forhold. Dette er neste generasjon innen underjords tunnel- og gruvedrift.

 

En utfordrende del av arbeid under jord er daglig slitasje på hydraulikkslanger. Stein og partikler som løsner samt kontinuerlig slitasje mot tunnelsåler og vegger innebærer gjentatte slangereparasjoner. Boomer M20’s kraftige slangeløse bomdesign minimerer uforutsette stopp for slangereparasjoner, noe som holder riggen i gang selv under de tøffeste forhold.

"Boomer M20 er utviklet i tett samarbeid med nøkkelkunder og er resultatet av omfattende forskning og testing fra den virkelige verden. Dette er det perfekte valget for gruveselskaper og entreprenører som ønsker å ta et skritt videre i konkurransen gjennom innovasjon"

Niklas Berggren ,Global Product Manager Face Drilling Equipment i Epiroc
Boomer M20

Automatiserte funksjoner for høyere ytelse, pålitelighet og kvalitet

Høy presisjon og ytelse er sikret takket være innebygde automatiseringsfunksjoner, fjernstyringsfunksjoner og digitale borplaner som gir høyere pålitelighet og kvalitet i hele boresyklusen. Ved å bruke High Performance Development tillater Boomer M20 operatøren å justere og laste ned borplaner direkte, noe som eliminerer behovet for justeringer utenfor driftsområdet.

 

“Med digital borplanhåndtering vil salvene bryte lengre, være mer presise og gi langt mindre overberg. Vi har sett totale kostnadsbesparelser på opptil 25% og opp til 40% produktivitetsøkning“, sier Berggren.

Tryggere arbeidsmiljø

Boomer M20 face drill rig freecut photo, right front side view, wide angle

Boomer M20 er designet med tanke på sikkerhet; takket være flere funksjoner sikrer riggen et trygt arbeidsmiljø for operatører.

Sikkerhet har vært i høysetet hos oss siden dag en. Det er vår høyeste prioritet, og vi har gjort store anstrengelser for å forbedre sikkerheten for operatører på denne riggen“, sier Berggren.

 

Gjennom fjernstyringfunksjoner kan operatører bore på sikker avstand fra farlige områder og holde produksjonen i gang også under skiftbytter. På grunn av de multifunksjonelle styrespakene kan operatørene hele tiden ha fokus på oppgaven. Den unike hytten er designet for å gi optimal sikt, og takket være støy- og vibrasjonsdempende materialer holdes støynivået så lavt som bare 65 desibel. De trygge bolteplattformene er en annen stor fordel fordi enhver operasjon under usikret berg på denne måten unngås.

Alternativ til batteridrift

Epiroc fortsetter arbeidet mot elektrifisering i tunnel- og gruvedrift under jord. Den nye Boomer M20 leveres med en batterielektrisk drivline som et alternativ. En batteridrevet Boomer M20 gir ekstra besparelser når det gjelder helse, vedlikehold, ventilasjon og kjøling.

 

Med den innebygde laderen trenger ikke operatøren å planlegge for lading, fordi den automatisk finner sted mens den er koblet til el-nettet for boring. Takket være batteriet med høy kapasitet har Boomer M20 en fantastisk rekkevidde, og det er ingenting som forstyrrer drivsyklusen“, sier Berggren.

Tunnel- og gruvedrift fra et nytt perspektiv

For å fremheve den fantastiske innovasjonen, er det produsert en spektakulær kampanjevideo med en naturskjønn bakgrunn som vil ta pusten fra deg. Boomer M20 balanserer på sine innovative robuste bommer på en fjelltopp, fantastisk uten tvil! Konsernsjef i Epiroc, Helena Hedblom, er ansiktet utad i den nye kampanjevideoen.

 

Vi gjør dette fordi vi elsker spenningen ved å løse det virkelige problemet, for eventyret og energien som finnes i nye perspektiver. Boomer M20 er et annet godt eksempel på hvordan vi gjør en forskjell gjennom innovasjon“, sier Helena Hedblom.

 

Besøk Boomer M20-kampanjenettstedet for å lære mer: 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Niklas Berggren

Global Product Manager Face drilling equipment, Underground division

Phone: +46 (0)70 567 2577

Email : niklas.berggren@epiroc.com

Ann-Sofie Andersson

Global Manager Communications and Brand, Epiroc Underground division

Phone: +46(0)721 838 434

Email: ann-sofie.andersson@epiroc.com

International Underground Rock Excavation Press release 2021 Boomer