Your browser is not supported anymore.

We suggest changing from Internet Explorer to another option. The Internet Explorer browser is no longer supported by Microsoft. Please install or upgrade one of the browsers below.

Boomer+E20+SG_Comm_01_wide_NO

Epiroc lanserer nye underjordsrigger - Boomer E10 og E20 med henholdsvis en og to bommer og servicekurv. Kraftfulle, oppgradert førermiljø og med automasjon for fremtiden.

September 29, 2022

Riggene erstatter de kjente E1C og E2C riggene som er mye brukt på anlegg så vel som i gruvedrift. Boomer E10 og E20 markerer et skifte og gjennombrudd for automatisering av selve boreoperasjonen på stuff. Begge riggene er tilgjengelig med batterielektrisk drivlinje for nullutslipp ved forflytning.

Boomer E10 og E20 gir stor fleksibillitet og et stort dekningsområde takket være smidig størrelse og den kraftige og gjennomprøvde BUT 45 bommen. Som en del av Epirocs Smart-serie er riggene utstyrt med en lang rekke automatiske funksjoner som øker sikkerheten for operatører og forbedrer produktiviteten.

 

Bygget for både tunnel- og gruvedrift.

Foruten å være kompakt har den god rekkevidde gjennom sine smarte BUT 45 bommer. Det er flere varianter av matere med og uten teleskop som kan håndtere de fleste applikasjoner når heavy-duty utstyr er nødvendig. 

"Nok et gjennombrudd hvor Epiroc leder an mot en tryggere og mer produktiv operasjon"

Sami Niiranen President i Epirocs Underground division.
Boomer+E20+SG_Tech_01_NO

Smarte løsninger.

Med funksjoner som teleremote drilling, auto level og set up assist gir disse riggene nye muligheter. Eksempelvis kan det bores kontinuerlig på automatikk ved pauser og mannskapsbytte. Ved å benytte de nye borekronene Powerbit X kan man kjøre opptil 10 ganger lenger pr. borekrone noe som gjør at jobben med skifte av borekroner reduserer eksponering for fare og man sparer tid ved å unngå stopp i boringen.

"Takket være teleremote drilling kan man bore en hel stuff fra et kontrollrom. Dette blir naturligvis tryggere i tillegg kan vi oppnå opptil 25% økt produktivitet med Powerbit X borekroner, boring under mannskapskifte og matpauser"

Camilla Spångberg, Global Product Manager i Epirocs Underground division.

I tillegg har vi nye funksjoner som set up assist og auto level. Tidligere hadde bommene canbusstyring, nå har også hele kjøretøyet canbusstyring. Dette muliggjør langt større muligheter for automatisering og bedre kontroll samt enklere feilsøkning.

 

Ny førerhytte for forbedret komfort og sikkerhet.

Med et redusert lydnivå på (<65 dbA), mindre vibrasjoner, bedre sikt, nytt ergonomisk kjørepanel og kjørespak (uten ratt) kan operatørene jobbe komfortabelt og sikkert.

 

Dette blir en «hit»!

Espen Paulseth som er ansvarlig for underjords produktene i Norge sier at dette blir en «hit» i det norske markedet. Vi har solgt mange E2 gjennom årene. Nå har vi tatt med oss det beste og lagt til en masse snadder, og i tillegg er den klargjort for fremtidige funksjoner og automatisering. Dette er en maskin med et stort bruksområde. Den vil fortsatt kunne leveres med enboms-DH versjon der den kan bore på diesel ifm sikring og mindre boreoppgaver. Standard versjon E20 leveres med bormaskiner fra 18 kw og opptil 40 kw, selv om de aller fleste vil nok velge 30kw som er mest solgt i Norge. Kan som tidligere leveres med scanner (profiler), karuseller for langhullsboring, utstyr for piperoofing, watermist og retarder for sikker bruk i brattere tunneler for eksempelvis utbygging av vannkraft. Vi har allerede solgt to maskiner til Skanska og RG Tunnel for levering i 2 kvartal 2023. 

Kontaktopplysninger

Espen Paulseth

Markedssjef

Phone: +47 907 67 238

Email: espen.paulseth@epiroc.com

2022 Face drill rigs Boomer E10 S Boomer E20 S International Underground Rock Excavation Press release